Välkommen till
Petalax hembygdsförenings hemsida!

Här hittar du uppgifter om vår mångsidiga verksamhet liksom om vår historia. Om du är intresserad av att engagera dig i verksamheten ska du inte tveka att ta kontakt. Alla är välkomna med! Våra kontaktuppgifter finns under rubriken "Kontakt".

Väggaanack froån Petalax 2017

Den populära almanackan med foton från "det gamla Petalax", uttryck på petalaxdialekt, lånord i vår dialekt finns att köpa på Sandströms, Aktia, Petalax baren och Trend Shoppen. Du kan också beställa den genom att fylla i kontaktformuläret. Pris 10,-. Aanackon utges av Aktiv Närkultur.

Ett stort tack...

...till alla som har gjort sommarens evenemang möjliga - skådespelare, funktionärer och inte minst vår fantastiska publik!

Petalaxlöpare

En värdefull gåva att uppvakta med!

Finns i längderna 1,60 m och 0,90 m. Pris: 65€ respektive 40€. Finns även som grytlappar, 5 €/st.

Design: Ingemai Österholm, Petalax, utgående från färgerna i Petalax folkdräkt.

Skötselråd: Tvätt för hand i ljumt vatten

Finns till försäljning hos Gunborg Östring. Kontakt kan också tas via formuläret på hemsidan eller per e-post hembygdsforeningen[snabel-a]bykiston.fi.

Initiativtagare: Petalax K:by marthaförening r.f.

Här visas de fem evenemang som närmast går av stapeln inom hembygdsföreningen.

Gå till evenemangskalendern för att se samtliga inplanerade evenemang!
Inga händelser på kommande