Välkommen till
Petalax hembygdsförenings hemsida!

Här hittar du uppgifter om vår mångsidiga verksamhet liksom om vår historia. Om du är intresserad av att engagera dig i verksamheten ska du inte tveka att ta kontakt. Alla är välkomna med! Våra kontaktuppgifter finns under rubriken "Kontakt".

Ett stort tack...

...till alla som har gjort sommarens evenemang möjliga - skådespelare, funktionärer och inte minst vår fantastiska publik!

Från ull till garn

Kring årsskiftet arrangerade hembygdsföreningen kursen Från ull till garn. 12 intresserade deltagare har lärt sig karda samt spinna med slända och spinnrock under lärare Annika Martikainens ledning. Även om garnet fortfarande vill bli klumpigt ibland har deltagarna lärt sig väldigt mycket - och haft mycket roligt. Sista träffen var nästan som en "koådabaal", sa de äldsta deltagarna.

Petalaxlöpare

En värdefull gåva att uppvakta med!

Finns i längderna 1,60 m och 0,90 m. Pris: 65€ respektive 40€. Finns även som grytlappar, 5 €/st.

Design: Ingemai Österholm, Petalax, utgående från färgerna i Petalax folkdräkt.

Skötselråd: Tvätt för hand i ljumt vatten

Finns till försäljning hos Gunborg Östring. Kontakt kan också tas via formuläret på hemsidan eller per e-post hembygdsforeningen[snabel-a]bykiston.fi.

Initiativtagare: Petalax K:by marthaförening r.f.

Här visas de fem evenemang som närmast går av stapeln inom hembygdsföreningen.

Gå till evenemangskalendern för att se samtliga inplanerade evenemang!
Inga händelser på kommande